Nacházíte se: ÚvodAktualityPlzeňský Orfeus 2018 - Koncert v Domě hudby
Dnes je 17.08.2019

Plzeňský Orfeus 2018 - Koncert v Domě hudby

Ve středu 11. září se v 19:00 v Domě hudby v Plzni uskuteční jedinečný komorní koncert mladých hudebních nadějí. Na jednom podiu se setkají laureáti hudebních cen Plzeňský Orfeus a Plzeňský Orfeus junior a také nominovaní na tuto cenu za rok 2018.

„Posluchači se mohou těšit na opravdu výjimečný zážitek. Už samotná nominace na hudební ceny, které od roku 2004 uděluje Nadace 700 let města Plzně v oblasti vážné hudby, svědčí o tom, že jsou adepti vynikajícími hudebníky, bez ohledu na to, kolik je jim let.  Důkazem je i to, že cenu získávají opakovaně, to znamená, že svůj talent nadále rozvíjejí a získávají další ocenění,“ říká ředitelka Nadace 700 let města Plzně, která koncert pořádá.

Na koncertě zazní skladby Wieniawského, Torroby, Knížete, ale např. i skladba talentované skladatelky a klavíristky Michaely Augustinové. Zahrají Michaela Augustinová – klavír, Eliška Dedková – kytara, Kryštof Kohout – housle,  (Plzeňský Orfeus 2018), Daniela Holá – akordeon,  Emma Jančová – kytara (Plzeňský Orfeus junior). Za nominované se představí Pavel Čížek – pozoun, Laura Kopřivová – příčná flétna a Tomáš Kozák – příčná flétna.

Vstupenky v ceně 70,- Kč je možné zakoupit v rámci předprodeje www.plzenskavstupenka.cz.

23.08. -27.08. Mezinárodní šachový festival Plzeň 2019

Plzeň, hotel Lions. Pořadatel: Šachový klub 64 Plzeň, z.s.

31.08. -31.08. Plzeňská MTB 50

Plzeň a okolí. Pořadatel: Šerák z.s.

31.08. -31.08. Pilsen Kit 2019

Plzeň, Městská sportovní hala. Pořadatel: Klub plastikových modelářů - Plzeň z.s.

dikydetem.png