Nacházíte se: ÚvodProjektyPlzeňský Orfeus junior

Plzeňský Orfeus junior

Cena Nadace 700 let města Plzně v hudební oblasti – Plzeňský Orfeus junior

Cena  je:

• udělována za reprezentaci města Plzně v oblasti klasické hudby
  • určena studentům do 15 let, kteří studují v Plzni (u ZUŠ včetně Chrástu a Starého Plzence)
  • udělována každoročně v 1. čtvrtletí za výkony v uplynulém kalendářním roce jednotlivcům, kteří se mimořádným způsobem zasloužili o reprezentaci města Plzně (u soutěží MŠMT především za výrazné úspěchy v ústředních kolech – např. absolutní vítěz). Cena bude slavnostně předána na plese Nadace 700 let města Plzně (pokud se uskuteční), nebo při jiné vhodné příležitosti.

Za rok 2011 ocenění získali houslisté Greti Kalčeva  a Kryštof Kohout.

Za rok 2012 ocenění převzali Kryštof Kohout - housle, kytara a Tomáš Kozák -  flétna, dudy, kytara. Dále byla udělena dvě zvláštní ocenění - Jeroným Široký - akordeon, Sebastián Kuhn - trubka, klavír, bicí.

Ocenění za rok 2013 převzali: Greti Kalčeva - housle, Pavla Tesařová - housle, Kryštof Kohout - kytara, housle.

Za rok 2014 ocenění převzal - Jan Dolejš.

Držitelé Plzeňského Orfea junior za rok 2015 jsou: Zuzana Růžičková - zobcová flétna a Jindřich Rosendorf - klavír.

Za rok 2016 cenu Plzeňský Orfeus junior získali: Daniela Holá - akordeon, Jana Škarbanová - klavír, Jan Dolejš - klavír

Dokladované návrhy na ocenění studentů předkládají odborné komisi:

Instituce, u které se student v této oblasti vzdělává (Základní umělecké školy nebo soukromé školy …)

Podklady pro ocenění zahrnují výčet a stručnou charakteristiku reprezentativních výkonů studentů za poslední kalendářní rok na k tomu určeném formuláři. Návrhy na ocenění studentů přijímá Nadace 700 let města Plzně do 10. ledna následujícího roku včetně, nebo nejbližší pracovní den do 10. ledna.

1. Princip dělitelnosti Ceny Nadace 700 let města Plzně v hudební oblasti – Plzeňský Orfeus junior.

Cenu může získat více kandidátů, nejvýše však tři. O udělení rozhodne odborná porota, jejíž rozhodnutí musí potvrdit správní rada nadace a poté je konečné.

2. Cenu Nadace 700 let města Plzně v hudební oblasti Plzeňský Orfeus junior lze získat ve výjimečném případě i opakovaně. Cena nemusí být udělena. Cena může být udělena jednomu laureátu pouze 3x  v každé kategorii.

3. Pro udělení Ceny Nadace 700 let města Plzně Plzeňský Orfeus junior nesmí laureát přesáhnout věk 15 let k  31. 12. roku, za který je cena udělována.

Formuláře pro navrhování vhodných kandidátů je možné vyzvednout v kanceláři Nadace 700 let města Plzně nebo stáhnout zde. Zároveň proběhne oficiální vyhlášení v regionálních mediích. Uzávěrka bude vždy uvedena ve vyhlášení.

09.11. -09.11. Volejbalový turnaj smíšených družstev

Plzeň, Hala ZČU, Univerzitní ul. Pořadatel: Univerzitní sportovní klub Plzeň z.s.

11.11. -11.11. Oblastní kolo Dětské Porty

Plzeň, Bolevecká Sokolovna. Pořadatel: Středisko volného času Radovánek

17.11. -17.11. Plavecká štafeta 6*60 min.

Plzeň, plavecký bazén SK Radbuza. Pořadatel: Jiří Řezáč